W załączeniu przesyłam oświadczenie podpisane przez przedstawicieli związków zawodowych działających w kopalni "Pokój" w Rudzie Śląskiej.

Jest to informacja o zaniechaniu dalszych inwestycji w tej kopalni, pomimo że np. rozcięto już ściany. W sposób oczywisty oznacza to, że kopalnię przeznaczono do przyśpieszonej likwidacji. Na to zgody organizacji związkowych na pewno nie będzie. Dodatkowo, sytuacja pośród pracowników kopalni "Pokój" staje się z każdym dniem coraz bardziej nerwowa i wkrótce będzie tak trudna do opanowania jak pożary w Australii.

Zachęcam do zapoznania się z całością dokumentu - poniżej.

pozdrawiam
PATRYK KOSELA
Rzecznik Prasowy
Komisji Krajowej WZZ "Sierpień 80"

Pierwsza ofiara rosyjskiego węgla! Kopalnia POKÓJ przeznaczona do zamknięcia. Oświadczenie związków zawodowych

16 stycznia 2020
Wszystkie materiały umieszczone na tej stronie (zdjęcia, filmy, teksty oraz grafiki) są własnością Komisji Krajowej WZZ Sierpień 80 i podlegają ochronie prawnej.
Materiały zawarte na niniejszej stronie mogą być wykorzystywane lub rozpowszechniane jedynie w celach informacyjnych oraz wyłącznie z notą o prawach autorskich oraz ze wskazaniem źródła informacji po wcześniejszym uzgodnieniu z Komisją Krajową WZZ Sierpień 80.